• Hoş geldiniz,

Yeni bir iş ağı olan Endüstri Forum’a ÜCRETSİZ üye olarak değerli paylaşımlarınızı buradan da yaparsanız, akışta kaybolmaz ve sürekli okunur.

Ücretsiz üye olmak için tıklayın...

Seyiton Kalıp Taşıma Arabaları Endüstride Güvenlik ve Verimliliği Yeniden Tanımlıyor

yektamak

Üye
Seyiton, yüksek tonajlı pres ve enjeksiyon kalıplarının güvenli, hızlı ve kontrollü şekilde taşınması için geliştirdiği kalıp taşıma arabalarıyla üretim tesislerinin iç lojistik altyapısında önemli bir dönüşüm yaratıyor. Ürün gamı, farklı kapasite ve konfigürasyon seçenekleriyle otomotiv, beyaz eşya, metal şekillendirme, döküm ve plastik enjeksiyon gibi sektörlerde aktif olarak tercih ediliyor.

Kalıp taşıma arabaları, ağır kalıpların forklift veya vinçle taşınmasında ortaya çıkan güvenlik risklerini büyük ölçüde ortadan kaldırıyor. Yüksek tonajlı kalıplar, operatör tarafından tek başına, kontrollü hız ve konumlandırma ile güvenli şekilde taşınabiliyor. Hidrolik kaldırma sistemli modeller, kalıbı makine seviyesine getirerek kalıp değişim süreçlerini hem daha ergonomik hem de daha hızlı hale getiriyor.

Zaman verimliliği, bu sistemlerin öne çıkan faydaları arasında. Geleneksel yöntemlerde saatler sürebilen kalıp değişimleri, Seyiton arabalarıyla dakikalar içinde tamamlanabiliyor. Bu avantaj, özellikle kısa parti üretim yapan ve SMED yaklaşımını benimseyen tesislerde hat duruş sürelerini belirgin şekilde azaltıyor.

Seyiton’un akülü, raylı ve özel üretim seçenekleri, her fabrikanın fiziksel yapısına ve üretim akışına göre özelleştirilebiliyor. Sessiz çalışma, düşük bakım ihtiyacı ve uzun hizmet ömrü gibi ek faydalar, bu sistemleri işletme maliyetleri açısından da avantajlı hale getiriyor.

Seyiton’dan yapılan açıklamada, ağır sanayi tesislerinde güvenli ve verimli iç lojistik çözümleri sunmanın şirketin temel hedeflerinden biri olduğu belirtildi. Firma, her müşterinin teknik gereksinimlerine göre farklı tiplerde kalıp taşıma arabaları tasarlayarak sektöre özel çözümler üretmeye devam ettiğini ifade ediyor.

Ekler

• Kalip-Tasima-Arabasi-1-e1758893514694 (1).jpg
    Kalip-Tasima-Arabasi-1-e1758893514694 (1).jpg
    167,3 KB · Görüntülenme: 0